در مورد اینکه کارشناس سئو کیست و به چه افرادی متخصص سئو میگویند، باید بگوییم که کارشناس سئو به فردی گفته میشود که تخصص بالایی در زمینه بهینه سازی موتورهای جستجو از جمله دارد. در واقع زمانی که برای سایت خود، قصد فردی استخدام کارشناس سئو را دارید؛ باید دنبال فردی باشید که بتواند به صورت حرفه ای و ارگانیک ترافیک سایت شما را افزایش دهد.
دسته بندی وظایف کارشناس سئو:
یک کارشناس سئو باید بتواند سطح سئو سایت را در تمامی جوانب بالا ببرد. اگر به دنبال یک کارشناس سئو میگردید؛ باید بتواند در دسته های زیر نیز به خوبی وظایفش را انجام دهد:
- سئو تکنیکال (Technical SEO)
- سئو داخلی (On-Page SEO)
- سئو محتوا (Content SEO)
- سئو خارجی (Off-Page SEO)
- سئو محلی (Local SEO)
- سئو موبایل (Mobile SEO)
مهمترین وظایف یک کارشناس سئو، سئو تکنیکال (Technical SEO) سئو داخلی و سئو خارجی میباشد. البته باید برای دیگر دستهها استراتژیهای مناسبی ایجاد کند. در ادامه به سراغ مهمترین وظایف کارشناس سئو در حوزه سئو داخلی و خارجی میرویم.
شرح وظایف کارشناس سئو
همانطور که گفته شد؛ وظیفه ی اصلی کارشناس سئو، افزایش ترافیک سایت است. او باید بتواند با استفاده از روشهای مختلف با کمک تیم دیجیتال مارکتینگ، نهایت تلاشش را جهت افزایش بازدید کاربران به طور طبیعی و ارگانیک نیز برای سایت انجام دهد. حال برای رسیدن به چنین هدفی باید به بتوانند وظایف زیر را به خوبی انجام دهد:
مهم ترین وظیفه کارشناس سئو: تولید محتوا
عملیات سئو سایت، بر اساس تولید محتوا است. یک کارشناس سئو وظیفه دارد یک راهبرد مناسب جهت تولید محتوای مناسب ایجاد کند. در واقع باید بتواند کلمه کلیدیهای مناسب و بازدید آور سایت را تحلیل و گردآوری کند و یک برنامه مشخص برای تولید آنها ایجاد کند. یک کارشناس سئو عموما وظیفه نویسندگی و تولید محتوا را ندارد؛ بلکه توسط تیم محتواگذارش باید این وظیفه را به خوبی و با نظارت روزانه انجام دهد.
- یک کارشناس سئو باید بتواند محتوا را کیفیت سنجی کند و بتواند محتواهایی پربازدید، کاربرپسند و کاربردی و همچنین هدفمندی را برای سایت ایجاد کند.
- یک استراتژی مناسب و هدفمند را برای تولید محتوا ایجاد کند.
- Kpi و شاخصهای مناسبی برای کسب و کار تعریف کند.
- محتوای سایت رقبا را روزانه چک کند و نقاط قوت و ضعف آنها را دریابد.
- محتواهای نویسندگان را از همه نظر چه سئو و چه کاربرپسند و جذاب بودن، بررسی و چک کند.
- صفحات کپی و فرود را برای بازاریابی موتور جستجو بهینه سازی کند.
- میزان پیشرفت و جایگاه محتواهای تولید شده را بررسی و آنها را تحلیل کند و نسبت به بالا بردن جایگاه آن استراتژی جدیدی پیاده سازی کند.
- کلمه کلیدیهای جدید را کشف کند.
- از منابع انگلیسی متعددی برای تولید محتوای بکر ایجاد کند.
- از ابزارهای مختلف و پیشرفته ای برای پیاده سازی استراتژی محتوا استفاده کند.
مطالب مرتبط: از کجا یک متخصص سئو خوب پیدا کنیم؟ | هزینه تولید محتوای متنی چقدر است؟ | آموزش محتوا نویسی | مزایای طراحی سایت وردپرس | طراحی سایت در شیراز
متخصص سئو یا همان سئوکار کیست؟
متخصص سئو که به انگلیسی SEO Specialist می باشد فعالیت های گسترده ای در زمینه بهبود سایت انجام می دهد. متخصص سئو را به نام ها متفاوتی همچون مشاور سئو، کارشناس سئو، سئوکار مدیر سئو و … می شناسیم. در ادامه شما را با برخی از مهمترین وظایف یک متخصص سئو حرفه ای آشنا می کنیم. با ما همراه باشید.
چرا به سئوکار نیاز داریم؟
بسیاری از افراد برای بهبود کسب و کار و جایگاه شغلی خود در دنیای مجازی به دنبال یک سئوکار حرفه ای می باشند. اما خوب است بدانید که برای استخدام کارشناس سئو حرفه ای و با تجربه باید به یک سری موارد دقت داشته باشید تا بتوانید کسب و کار خود را در موتور جستجوگر گوگل به مشتریان تان معرفی کنید.
در هر نوع کسب و کاری که قرار داشته باشید به طور حتم دوست دارید در یک سری کلمات کلیدی اصلی و خاص جزو ۳ لینک برتر گوگل باشید. این دغدغه همه کارفرماها می باشد. در چنین شرایطی بهینه سازی سایت به کمک شما می آید و شما را در رسیدن به اهداف تان یاری می کند. در هنگام جذب و استخدام سئوکار باید دقت داشته باشید که به دام افراد کم سواد که به تازگی وارد این حوزه شده اند و اطلاعات ناقصی در این زمینه دارند نشوید. داشتن اطلاعات ناقص و آموزش های غیر اصولی در هر زمینه ای کار را خراب می کند. سئو یا بهینه سازی سایت نیز از این موضوع مستثنی نمی باشد. پس در استخدام سئوکار دقت بیشتری به خرج دهید.
آیا سئو تضمینی وجود دارد؟
سئو تضمینی واژه ای که شاید بارها و بارها به گوش شما رسیده باشد. وعده تبدیل کردن یک سایت معمولی به یک سایت با ترافیک بالا که شاید هر کسی را به وسوسه بیندازد. سئو تضمینی جزو ترفندهایی است که سئوکارهای بی تجربه برای تصاحب یک پروژه از آن استفاده می کنند. اما آیا سئو تضمینی وجود دارد؟
سئو سایت رابطه مستقیمی با میزان مهارت و حرفه ای بودن سئوکار شما دارد. اما این موضوع تنها یک طرف موضوع است. در طرف دیگر رقبای شما قرار دارند. افرادی که سال ها پیش از شما فعالیت سئو سایت را شروع کرده اند و چند قدم جلوتر از شما هستند. شما باید بدانید سئو یک رقابت است که تصمیم گیرنده نهایی گوگل است. گوگل از رفتار کاربر و با توجه به الگوریتم هایی که دارد جایگاه شما را مشخص می کند.
زمانی که رقبای شما سال هاست که در جایگاه های برتر گوگل جاخوش کرده اند جابجا کردن آن ها و متقاعد سازی گوگل برای اینکه جایگاه را به سایت شما بدهد کار دشواری است. بنابراین مقوله سئو تضمینی منتفی می شود.
قیمت سئو و تعرفه هزینه سئو چقدر است؟
خوب است بدانید که سئو قیمت ندارد. سئو سایت در صورتی که توسط فردی با تجربه ای انجام شود بسیار ارزشمند استو شاید نتوان برای آن قیمتی را در نظر گرفت.
برای اینکه سئو تشکیل شده است از تعداد زیادی فعالیت و هر کدام برای خود کلی ریز کاری دارند که حتی پس از پیاده سازی هم امکان دارد اصلا متوجه نشویم. چیزی به نام قیمت سئو یا تعرفه سئو سایت وجود ندارد.
به همین دلیل یکی از مهمترین نکات در برون سپاری فعالیت سئو، صداقت در تجارتِ نفر یا شرکت سئوکار است. به دلیل اینکه خیلی از مسائل اصلا توضیح دادنی نیستند و خیلی از موارد هم نکاتی هست که براساس تجربه کسب شده و همین ها باعث موفقیت در کار متخصص سئو است. البته گفتن آن ها به کارفرما هم عایدی ندارد چون به احتمال فراوان اصلا متوجه نمی شود.
پس به رزومه، نحوه برخورد و صداقت متخصص سئو باید بسیار دقت کرد.
سئو یک فعالیت کوتاه مدت نیست، سئو می بایست به موازات نگهداری سایت دائما انجام شود. سئو یک فعالیت پیوسته و همه روزه است. به محض اینکه دست از آن بکشید پس از مدتی شاهد کاهش رتبه سایت خود در موتورهای جستجو خواهید بود. البته ناگفته نماند که سئو یکی از روش های بالا بردن بازدید سایت در گوگل و افزایش رتبه گوگل است اما به نظر من کم هزینه ترین، موثرترین و پایدارترین است.
سئو باعث بهبود کسب و کار و رتبه سایت شما می شود:
کسی که از گوگل وارد سایت شما شده، احساس می کند که خودش و به اختیار خود شما را انتخاب کرده و حس خوبی دارد.
کاربر معمولا زمانی عمل سرچ را انجام می دهد که در همان لحظه به آن محصول یا خدمت نیاز داشته باشد. به همین دلیل تاثیر سئو از بنرهای تبلیغاتی بیشتر است.
وظایف کارشناس سئو و سئوکار چیست؟
- چک کردن robots.txt و sitemap
- بهینه کردن تصاویر
- چک کردن و تصحیح لینکهای داخلی و خارجی
- بررسی URL ها
- چک کردن گوگل آنالیتیک
- چک کردن سرچ کنسول گوگل و رفع نواقص
- چک کردن ساختار سایت
- چک کردن PA، DA و mozrank
- بهینه سازی کدها
- یگیری رتبه Alexa
- رفع خطاها و هشدارهای سایت
- بهینه کردن سرعت سایت
- رهگیری دائمی کلمات کلیدی و رتبه صفحات در گوگل
- چک کردن وضعیت هاست
- بررسی فعالیت در شبکه های اجتماعی
- بررسی کامل سئو محتوا
- تحلیل رقبا
- اهمیت به نسخه موبایل
- چک کردن ایندکس صفحات
- ازبین بردن بک لینک های بد
- راه اندازی سئو محلی در صورت لزوم
- تحقیق راجع به کلمات کلیدی مهم و استراتژیک (longtail و LSI keyword)
- انتخاب مناسب عنوان محتوا (عنوان جذاب)
- لینک بیلدینگ و راهنمایی خرید بک لینک در صورت نیاز
- مزایای استخدام کارشناس سئو برای کسب و کارتان
- رفع اشکالات در کدهای صفحات وب سایتتان
تدوین استراتژیهای on-page SEO
یکی از اصلیترین دلایل استخدام کارشناس سئو، گسترش سئو داخلی وب سایت می باشد. شناسایی و مشخص کردن money keywords و به طور کلی کلمات کلیدی، درج لینکهای داخلی در این دسته وظایف او قرار میگیرد.
تدوین استراتژی off-page SEO
فعالیت وب سایت شما در خارج از وب سایت شما نیز باید زیر نظر کارشناس سئوتان باشد. اما مواردی مانند لینک سازی برای بهبود رتبه صفحات، فعالیت در شبکههای اجتماعی با یک برنامه مناسب موجب برندینگ و افزایش ورودی وب سایت میشود.
آموزش به تیم محتوا و سرپرست وب سایت
متخصص سئو وظیفه دارد تیم محتوا را مطابق اصول سئو برای تولید محتوا آموزش دهد. ضمن آموزش باید به محتوای منتشر شده توسط کاربران نیز نظارت کافی داشته باشد.
چطور میتونم در زمینه سئو کارشناس بشم؟ دوس دارم آموزش ببینم